Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
30.08.2023
14:12
Tujci, Obrežje
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Slovenec je v kombiju prevažal 27 tujcev, še šest so jih na Zalokah odkrili v avtomobilu 29-letne Hrvatice.

Dogodki na meji

Na meji prijeli 249 tujcev

Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 249 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Policisti so v vse obravnavali na območju Posavja, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

29-letna Hrvatica prevažala šest Irancev

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju, so popoldne na avtocestnem počivališču Zaloke, v smeri Ljubljane, ustavili in kontrolirali osebni avtomobil zagrebških tablic. Policisti so ugotovili, da ima 29-letna voznica iz Hrvaške v vozilu šest domnevnih državljanov Irana, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Osebni avtomobil so ji zasegli in jo kazensko ovadili.

Tujci, Obrežje

40-letni Slovenec v kombiju prevažal 27 tujcev

Nekaj pred dvaindvajseto uro so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na bencinskem servisu na Obrežju ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 40-letni državljan Slovenije. Preden se je dodobra ustavil, je iz vozila skočil sopotnik, preskočil ograjo in pobegnil v noč. V iskanje so se poleg policistov enote za izravnalne ukrepe podali še brežiški policisti in vodniki službenih psov. Neznanca, izkazalo se je, da gre za 33-letnega državljana Afganistana z urejenim bivanjem v Italiji, so proti jutru prijeli v Brežicah in mu odvzeli prostost.

26 se jih je peljalo v tovornem delu

Policisti so v tovornem delu vozila odkrili 26 oseb, domnevno državljanov Turčije, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Postopek so prevzeli novomeški kriminalisti.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja