Skip to main content
V Posavju 13.2° C Četrtek, 23. marec 2023
27.02.2023
13:02
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v petek na Čatežu prijeli kitajskega državljana z dovoljenjem za bivanje v Španiji, ko je v avtomobilu prevažal pet sodržavljanov. Med vikendom so na meji prijeli še 111 tujcev.

Španski Kitaj'c prevažal pet sodržavljanov

V petek zvečer so policisti na Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila španskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske z dovoljenjem za bivanje v Španiji, v vozilu prevaža pet državljanov Kitajske, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

Vozniku odvzeli prostost, tujce predali hrvaškim varnostnim organom

Policisti so vozniku odvzeli prostost, mu zasegli avtomobil in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Pet državljanov Kitajske so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji prijeli 111 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice na petih lokacijah prijeli 111 tujcev.

Na petih lokacijah

Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Nova vas pri Mokricah in Čatež ob Savi so izsledili in prijeli 38 državljanov Maroka, 29 državljanov Rusije, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Kube, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Pakistana, tri državljane Indije, dva državljana Sierra Leone, dva državljana Sirije, državljana Kosova in državljana Sudana.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja