Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
22.03.2023
10:26
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so bili v torek obveščeni o dveh dogodkih - v Žadovinku je voznica osebnega vozila trčila v kolesarja, 28-letnega tatu artiklov so izsledili policisti v Novem mestu.

V Žadovinku poškodovan kolesar

V torek nekaj pred 16. uro so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto  obveščeni o prometni nesreči v naselju Žadovinek na območju Policijske postaje Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 42-letne voznica osebnega avtomobila. Voznica je odvzela prednost 82-letnemu kolesarju, ki je pravilno peljal po kolesarski stezi.

Voznica bo plačala

Po trčenju je kolesar padel in se lažje poškodoval, oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Policisti so povzročiteljici nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Ukradel prehrambene artikle in pobegnil

Nekaj po 12. uri so krške policiste poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer je neznanec odtujil več prehrambenih artiklom in pobegnil z osebnim avtomobilom. O tatvini in opisu vozila so dežurni na Operativno-komunikacijskem centru takoj seznanili vse policiste na terenu.

Izsledili so ga v Novem mestu

Policisti so okoli 13.30 ure v Novem mestu izsledili in ustavili 28-letnega tatu iz Novega mesta. Policisti so mu zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju v prodajalni, osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi