Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
08.05.2023
21:51
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so po avtocesti lovili Srba, ki je prevažal tri državljane Turčije. Med vikendom so pri nadzoru meje prijeli še 267 tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji.

Bežal po avtocesti, potem pa še po polju

V petek nekaj pred 20. uro so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in vozil z veliko hitrostjo. Kršitelj, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov, je zapeljal na izvoz pri Dobruški vasi in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in med postopkom ugotovili, da gre za 19-letnega državljan Srbije, ki je v avtomobilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

S kazensko ovadbo pred preiskovalnea sodnika

Policisti so državljanu Srbije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na meji prijeli 267 tujcev

Tokrat največ  Pakistancev

Policisti so med petkom in ponedeljkom na območju Policijske postaje Brežice prijeli 267 tujcev. Na območju naselij Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas, Ribnica in Jesenice na Dolenjskem so izsledili in prijeli 61 državljanov Pakistana, 44 državljanov Maroka, 36 državljanov Nepala, 29 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Sirije, 20 državljanov Indije ter 15 državljanov Konga.

Na sedmih lokacijah

Med tujci je bilo tudi 12 državljanov Afganistana, pet državljanov Turčije, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Kitajske, dva državljana Palestine, dva državljana Šrilanke in po enega državljana Kameruna, Burundija, Tunizije in Kube. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam