Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
29.03.2023
11:35
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju Obrežja in Čateža ob Savi prijeli dva sprovajalca s tujci, na štirih lokacijah so policisti prijeli skupaj 63 tujcev - največ je bilo Kubancev.

Srb prevažal Iračane, Bosanec Turke

V avtu srbskih in slovenskih registrskih oznak

Na območju Obrežja so policisti v tork kontrolirali voznika osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Pri Čatežu ob Savi so še ustavili voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da državljan Bosne in Hercegovine prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

S kazensko ovadbo pred preiskovalnega sodnika

Kriminalisti bodo državljana Srbije in državljana Bosne in Hercegovine s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti so sprovajalcema zasegli osebni vozili, policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Na meji prijeli 63 tujcev

Največ je bilo Kubancev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 63 tujcev. Na območju krajev Dobova, Obrežje, Rigonce in Loče so izsledili in prijeli 38 državljanov Kube, sedem državljanov Maroka, sedem državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Indije, dva državljana Nepala, državljana Tunizije in državljana Kosova.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

Policija, državna meja

46-letnik brez vozniškega dovoljenja napihal in ostal brez avta

V torek nekaj po 15. uri so policisti Policijske postaje Krško v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

državna meja
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja