Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
01.03.2023
08:02
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v Dobruški vasi ustavili Srba, ki je prevažal štiri Sirijce. Še na petih lokacijah so prijeli 42 tujcev.

Srba s štirimi Sirijci so ustavili v Dobruški vasi

Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so policisti v torek okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža štiri državljane Sirije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopili državno mejo. 39-letnemu državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

Privedli ga bodo pred preiskovalnega sodnika

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Na meji prijeli 42 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 42 tujcev. Policisti so tujce prijeli na območju naselij Obrežje, Rigonce, Dobova, Kronovo, Bič in Dobruška vas izsledili in prijeli 13 državljanov Pakistana, devet državljanov Rusije, devet državljanov Turčije, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Nepala, dva državljana Afganistana in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

državna meja
brežice
novo mesto

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja