Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
29.08.2023
13:52
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na številki 113 so sprejeli 283 klicev, od tega je bilo 89 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škod.

Sevničani so bili vroče krvi

Z "laksrco" zamahnil proti 72-letniku in ga poškodoval

Sevniški policisti so popoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru na Cesti na grad. Tam je prišlo do spora med 67-letnikom in 72-letnikom glede košenja trave. 72-letnik naj bi 67-letniku očital, da ne kosi na svojem in da naj preneha. "Pri tem ga je zmerjal in žalil," pravijo policisti.

Obravnavajo ju zaradi sumov kaznivih dejanj

67-letnik naj bi pri tem s kosilnico na nitko zamahnil proti drugemu moškemu, ga zadel v roko in lažje poškodoval. Policisti 72-letnika obravnavajo zaradi kršitve javnega reda in miru, 67-letnika pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Ko so vklenili 51-letnika, se je prikazal 52-letnik s kladivom v roki

Sevniški policisti so nekaj po poldnevu v mestu posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Pred eno od trgovin je razgrajal 51-letnik, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril, je nadaljeval s kršitvijo in ni upošteval ukazov. Policisti so ga vklenili in ga nameravali odpeljati v pridržanje, ko se je v postopek vmešal 52-letnik šel nad kršitelja s kladivom, ker naj bi zmerjal in žalil njegove otroke.

Postopek so zaključili na policijski postaji

Policisti so obvladali in vklenili tudi njega, nato pa oba odpeljali na policijsko postajo, kje so zaključili postopek. Obema bodo napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Sproščanje ukrepov v Zdravstvenem domu Krško

Razmetavali stvari in pljuvali po osebju

Krški policisti so v ponedeljek popoldne intervenirali v zdravstvenem domu in 24-letnici napisali plačilni nalog, za drugo kršiteljico, staro 16 let, pa uvedli postopek o prekršku. Omenjeni sta v čakalnici zdravstvenega doma razmetavali stvari in se nedostojno vedli ter pljuvali po osebju.

sevnica

Pridružite se nam