Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
17.04.2023
10:18
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli pri nadzoru državne meje znova veliko dela. Med vikendom so na meji prijeli 226 tujcev, v štirih primerih so ulovili tudi štiri sprovajalce, ki so čez mejo spravili 18 tujcev.

Štirje sprovajalci prevažali 18 tujcev

Romun in Ukrajinec prevažala Turke

V soboto okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prav tako na Obrežju so v soboto okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila iz Ukrajine, ki je v vozilu ukrajinskih registrskih oznak prevažal šest državljanov Turčije.

Makedonec in Romun pa Kubance in Turke

V Brežicah so v nedeljo kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal tri državljane Kube, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Na Obrežju so v nedeljo na Obrežju ustavili voznika Volkswagen touran italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije.

Zdaj pred preiskovalnega sodnika

Policisti so osumljence kaznivih dejanj, ki so tujcem omogočili nedovoljen vstop v Slovenijo, pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policija, državna meja

Na meji med vikendom prijeli 226 tujcev

Največ (69) je bilo Maročanov

Policisti so med petkom in ponedeljkom na območju Policijske postaje Brežice prijeli 226 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Podgračeno, Ribnica, Grič in Mokrice so policisti izsledili in prijeli 69 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Kube, 19 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 14 državljanov Konga in 12 državljanov Sirije.

Tujci prihajajo iz 19 držav

Med tujci je bilo tudi osem državljanov Alžirije, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Iraka, štiri državljane Rusije, tri državljane Tunizije, tri državljane Kube, tri državljane Afganistana, dva državljana Somalije in po enega državljana Irana, Kitajske, Sudana in Toga. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja