Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
05.02.2024
12:09
Foto: ePosavje.com
Policisti so v Krškem po prejetem obvestilu o možni prisotnosti nevarnega predmeta v državni ustanovi izpraznili stavbo in zavarovali območje.

Preplah v Krškem

V ponedeljek, 5. februarja 2024, nekaj po 10. uri zjutraj, so pristojne službe prejele obvestilo o potencialni nevarnosti v eni izmed državnih ustanov v mestu Krško. Obveščeni so bili o možni prisotnosti nevarnega predmeta znotraj objekta, zaradi česar so se takoj sprožili varnostni protokoli.

Neuradno naj bi šlo za grožnjo z bombo, ki naj bi jo prejeli na Okrožnem sodišču v Krškem ali eni izmed bližnjih stavb. Zaradi grožnje so med drugim evakuirali zaposlene v Mestni občini Krško, ki ima prostore v neposredni bližini sodišča, so za STA potrdili na občini.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili. Policisti so hitro ukrepali s takojšnjo evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev iz stavbe ter zavarovanjem širšega območja okoli ustanove v starem mestnem jedru Krškega.

V nadaljevanju bo strokovna ekipa pregledala objekt z namenom identifikacije in ocene morebitnega nevarnega predmeta. Preiskava bo obsegala temeljit pregled vseh prostorov in možnih skritih mest, kjer bi se tak predmet lahko nahajal.

Občani in obiskovalci Krškega so pozvani, da upoštevajo navodila varnostnih organov in se izogibajo območju preiskave, dokler ni uradno razglašeno za varno. Policija in druge pristojne službe bodo še naprej tesno sodelovale, da zagotovijo varnost vseh vpletenih in čim prej razjasnijo situacijo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Nevarnosti niso zaznali

"Policisti so objekt izpraznili in zavarovali širše območje, pri pregledu prostorov pa nevarnega predmeta niso našli," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

evakuacija
sodišče
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi