Skip to main content
Petek, 12. april 2024
19.02.2024
13:08
Foto: STA
S področja kriminalitete so policisti obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin.

V vozilu z osmimi državljani Turčije

V soboto, 17. februarja 2024, nekaj po 17. uri so policisti v Bukošku kontrolirali voznika osebnega avtomobila Mercedes S bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni državljan Gruzije v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V bližini so ustavili še osebni avtomobil Citroen C5 bolgarskih registrskih oznak.

Ugotovili so, da sta 73-letni voznik iz Grčije in 23-letni sopotnik iz Gruzije državljanov Turčije nudila pomoč pri nedovoljenem prestopu meje. Državljanu Grčije in državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 274 tujcev

Policisti so med 16. in 19. februarjem 2024 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele,  Nova vas pri Mokricah, Velika Dolina, Mihalovec, Trnje) izsledili in prijeli 84 državljanov Sirije, 65 državljanov Maroka, 45 državljanov Afganistana, 19 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Indije, devet državljanov Nepala, šest državljanov Rusije, šest državljanov Turčije, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Eritreje, po dva državljana Irana, Pakistana, Tunizije in Somalije in po enega državljana Palestine, Egipta, Kameruna, Slonokoščene obale, Senegala, Iraka, Nigerije, Gane in Sierra Leone.

Na območju policijske postaje Krško (Hrastek) so prijeli še štiri državljane Sirije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so še dodali pri policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja