Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
26.09.2023
08:14
Na križišču Bizeljske ceste in Ceste svobode v Brežicah je prišlo do prometne nesreče med policijskim vozilom na nujni vožnji in osebnim vozilom, ki je pri zeleni luči prečkalo križišče.

Prometna nesreča v Brežicah

V ponedeljek, 25. septembra 2023, se je na semaforiziranem križišču Bizeljske ceste in Ceste svobode v Brežicah nekaj pred polnočjo zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo belo modro vozilo policijske postaje Brežice na nujni vožnji. Po prvih ugotovitvah ogleda so brežiški policisti na nujni vožnji prevozili semaforizirano križišče pri rdeči luči iz smeri Trnja proti Šentlenartu oz. proti naslednjem semaforju pri avtobusni postaji, ko je iz smeri centra Brežice proti Bukošku pri zeleni luči pripeljal voznik osebnega avtomobila z dvema potnikoma. Prišlo je do trčenja v katerem so se poškodovali voznik in oba potnika osebnega avtomobila.


Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Voznik osebnega avtomobila pod vplivom alkohola

Prometni policisti novomeške policijske uprave, ki so opravljali ogled, so odredili preizkus alkoholiziranosti obema voznikoma – pri policistu je bil rezultat 0,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri vozniku osebnega avtomobila pa 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so mu strokovni pregled.

Brežiške policiste je predhodno operativno-komunikacijski center napotil na nujno interventno nalogo. Naknadno so iz brežiške bolnišnice sporočili, da ima eden od potnikov osebnega avtomobila hude telesne poškodbe. O dogodku so zato v skladu s predpisanim postopkom obvestili Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva ter dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja modre luči na vozilu s prednostjo, o nesreči je bil obveščen Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki tudi obravnava dogodke take vrste, kot je nesreča in v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe.

promet
nesreča
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi