Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
23.05.2023
07:55
NMP Sevnica, rešilec
Foto: ePosavje.com
Sevniški reševalci so v ponedeljkovem popoldnevu, v vsega dobrih dveh urah, posredovali na treh intervencijah.

Ponedeljek v Posavju

Vrh pri Boštanju

Sevniški reševalci so imeli pestro ponedeljkovo popoldne. Ob 17.26 je v naselju Vrh pri Boštanju v občini Sevnica nenadno obolela oseba. Prvi posredovalci AED Sevnica so nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri oživljanju obolele osebe. "Kljub hitri intervenciji reševalnih služb je oseba umrla na kraju dogodka," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Laze pri Boštanju

Čez slabo uro so ob 18.19 v naselju Laze pri Boštanju prvi posredovalci AED Sevnica prispeli na kraj dogodka, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebo, saj so osebo z oživljanjem rešili na kraju prisotni domačini in reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica.

Iskalna akcija z uspešnim zaključkom

In dobre pol ure pozneje, ob 19. uri in 9 minut, se je v Lazah pri Boštanju pričela iskalna akcija pogrešane osebe. Ekipa Zveze reševalnih psov Slovenije Dolenjske in Skupina za iskanje pogrešanih oseb Kinološke zveze Slovenije so pogrešano osebo našli in predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so osebo oskrbeli in prepeljali na zdravljenje.

Kerinov Grm

Ob 20.12 je v naselju Kerinov Grm v občini Krško gorel odpadni material, gasilci Poklicne gasilske enote Krško so požar pogasili.

Devet nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

nmp sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja