Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
30.03.2023
15:59
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti imajo v teh dneh veliko dela s sprovajalci tujcev. S srede na četrtek so prijeli tri, pri nadzoru meje so izsledili še 72 tujcev.

Vse več prijetih sprovajalcev tujcev

Pri Otočcu

Na območju Zagrada pri Otočcu so policisti kontrolirali voznico osebnega avtomobila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 22-letna državljanka Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža osem državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Brežice

V bližini Brežic so ustavili voznico osebnega avtomobila iz Ukrajine in ugotovili, da v vozilu prevaža šest državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Obrežje

Na Obrežju so v noči načetrtek kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak, ki je v tovornem delu vozila prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Pred preiskovalnega sodnika

Policisti so osumljenkama in osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost in jim zasegli vozila. Kriminalisti jih bodo s kazensko ovadbo privedli preiskovalnemu sodniku, so jim pa policisti zasegli tudi avtomobile. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Na meji prijeli 72 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 72 tujcev. Na območju naselij Dobova, Obrežje, Rigonce in Trnje so policisti prijeli 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Bangladeša, osem državljanov Pakistana, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Rusije, štiri državljane Kitajske, tri državljane Indije, dva državljana Afganistana, in dva državljana Iraka .

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja