Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
10.11.2022
11:59
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli pri nadzoru državne meje s srede na četrtek znova veliko dela. Tujce so ulovili v tovornjaku, med žitom na vlaku in na zeleni meji.

Dogodki na meji

V srbskem tovornjaku trije Afganistanci

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Med žitom iz Srbije trije Palestinci

Policisti Postaje mejne policije Dobova so na tovornem vlaku, ki je iz Srbije prevažal žito, v enem izmed vagonov odkrili tri državljane Palestine, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Na meji 51 tujcev, Rusov je bilo največ

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 51 tujcev. Na območju krajev Laze, Rigonce, Ribnica, Obrežje, Jesenice, Gabrje pri Dobovi in Nova vas pri Mokricah so izsledili in prijeli 14 državljanov Rusije, osem državljanov Irana, osem državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Iraka, pet državljanov Maroka, tri državljane Pakistana, tri državljane Konga, državljana Alžirije, državljana Angole in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi