Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
02.03.2023
11:09
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Čatežu ob Savi ustavili 36-letnega Ukrajinca, ki je prevažal štiri državljane Turčije. Na meji so na treh lokacijah izsledili in prijeli še 22 tujcev.

Dogodki na meji

Ukrajinec prevažal Turkinje

Med kontrolo prometa na območju Čateža ob Savi so policisti v sredo ustavili voznika osebnega avtomobila Volswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopile državno mejo. V postopku so 36-letnemu državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

Privedli ga bodo pred preiskovalnega sodnika

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki z državljankami Turčije še potekajo," dodajajo policisti.

Na treh lokacijah prijeli 22 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 22 tujcev. Na območju Dobove, Obrežja in Loč so izsledili in prijeli šest državljanov Rusije, pet državljanov Maroka, pet državljanov Kube, štiri Državljane Pakistana, državljana Šrilanke in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja