Skip to main content
Torek, 16. april 2024
20.01.2023
09:39
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek so na Obrežju policisti ustavili avtomobil, v katerem je Ukrajinec prevažal pet državljanov Turčije

Dogajanje na in ob meji

Ukrajinec prevažal pet Turkov

Policisti so v četrtek nekaj pred 13. uro na Obrežju ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Ukrajine. Med postopkom so ugotovili, da v avtomobilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedno prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni.

Na petih lokacijah prijeli 66 tujcev

Največ je bilo Rusov

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 19 državljanov Rusije, 15 držaljanov Maroka, 11 državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana, pet državljanov Kube, pet državljanov Filipinov, dva državljana Indije, dva državljana Bangladeša in državljana Sirije.

Pet Afganistancev pri Rosalnicah

Na območju Policijske postaje Metlika so policisti pri Rosalnicah izsledili pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

V Krškem ustavili 25-letnika

Odklonil preizkus z alkotestom

Policisti Policijske postaje Krško so med kontrolo prometa v Krškem nekaj pred 22. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Policisti pravijo, da je 25-letni kršitelj, sicer brez veljavnega vozniškega dovoljenja, opravljanje preizkusa odklonil.

Ostal brez avtomobila

Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja