Skip to main content
Petek, 22. september 2023
09.02.2023
10:05
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Šentjernejski policisti so pri Grobljah pri Prekopi prijeli Ukrajinca s petimi Iračani, na petih lokacijah v občini Brežice so policisti v torek in sredo prijeli 97 tujcev.

Dogodki na meji

Ukrajinca pri Prekopi ustavili s petimi Iračani

Policisti Policijske postaje Šentjernej so v noči na četrtek v Grobljah pri Prekopi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v avtomobilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Na meji prijeli 97 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 97 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče in Slovenska vas so izsledili in prijeli 30 državljanov Pakistana, 28 državljanov Kube, 11 državljanov Indije, po osem državljanov Nepala in Afganistana, pet državljanov Maroka, tri državljane Alžirije, dva državljana Rusije, državljana Šrilanke in državljana Kameruna. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja