Skip to main content
Petek, 12. april 2024
10.07.2023
10:00
Nesreča padalke na Lisci
Foto: PGD Sevnica
V Posavju so prejšnji teden zabeležili 15 izrednih dogodkov. A kaj se je dogajalo med vikendom, od petka do ponedeljka zjutraj?

Vikend na 112

Tehnična pomoč

V petek ob 13.25 so v Naselju heroja Maroka v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s strokovnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Nadzorovano kurjenje

V petek ob 16.56 je v ulici Narpel v Krškem gorelo v naravnem okolju. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so na kraju ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje, tako, da njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Prejšnji teden 15 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Sevnica, pet v občini Krško in tri v občini Brežice.

46 pozivov za nujno pomoč

Od petka do ponedeljka so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali 46 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Padalka obtičala na drevesu

V soboto ob 13.35 je na Lisci na območju naselja Podgorica v občini Sevnica na drevesu na višini okoli petnajst metrov obtičala jadralna padalka. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so padalko s pomočjo vrvne tehnike rešili. Aktivirana sta bila tudi gasilca Prostovoljnega gasilskega društva Brežice z avtolestvijo, vendar njuna pomoč ni bila potrebna. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so padalko na kraju preventivno pregledali in jo odpustili v domačo oskrbo.

Nesreča med Blanco in Poklekom

V soboto ob 16.45 je na lokalni cesti Blanca - Poklek v občini Sevnica osebno vozilo zapeljalo s ceste v brežino. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev so poškodovani nudili prvo medicinsko pomoč, odklopili baterijo, preprečili iztekanje motornih tekočin, že iztekle pa so nevtralizirali z vpojnimi sredstvi. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so voznico oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Požara v naravi

Zvečer so ob 22.18 gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Kerinovem grmu, pogasili dva manjša požara odpadnega materiala. "Obveščene so bile pristojne službe," dodajajo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Tehnična pomoč 

V nedeljo ob 14.16 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško v naselju Brezovska Gora v občini Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta.

Usodno delo v gozdu

V nedeljo ob 13.34 se je pri opravljanju gozdarskih del v naselju Bojsno v občini Brežice poškodoval občan. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice pri reanimaciji in iznesli osebo do mesta za prevzem pogrebne službe.

krško
sevnica
brežice
pge krško
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja