Skip to main content
Petek, 22. september 2023
14.03.2022
18:18
PGE Krško, alarmiranje
Foto: arhiv ePosavje
Popoldne v Posavju dva požara, en v brežiški, drugi v krški občini. Gasilci, policisti in reševalci popoldne v Anžah, kjer sta trčila avto in traktor.

Dva požara v naravi

Ogenj jim je ušel izpod nadzora

Ob 13.31 je v naselju Zgornja Pohanca v občini Brežice pri kurjenju odpadnega materiala požar ušel izpod nadzora. Požar je zajel kombinirano vozilo in se razširil na podrast ter rob gozda, ogenj so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Pohanca in Sromlje. Za aktiviranje gasilcev so uporabili sistem javnega alarmiranja.

Goreli vodniki in odpadki

Drugi današnji požar so obravnavali ob 16.48 v naselju Stolovnik v občini Krško, kjer so goreli električni vodniki in ostali odpadni material. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Nesreča pred mostom v Anžah

Ob 15.00 sta v naselju Anže v občini Krško trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine, s pomočjo občana iz obcestnega jarka izvleki traktor, odstranili osebno vozilo z vozišča, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in prvo pomoč v nesreči poškodovanemu do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Krško, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

pge krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi