Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
24.11.2022
10:18
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Za policisti, ki varujejo državno mejo s Hrvaško, je znova delovna noč. Na meji so prijeli 52 tujcev, največ je bilo Rusov. Na Slovenski vasi so policisti v avtomobilu 48-letnice našli štiri Kitajce.

Dogodki na meji

48-letnica na zadnjih sedežih in v prtljažniku prevažala štiri Kitajce

Na mejni prehod Slovenska vas je v noči s srede na četrtek, v jutranjih urah je bilo, na vstop v Slovenijo pripeljala 48-letna voznica osebnega avtomobila znamke Citroen. Policisti so opravili mejno kontrolo in pokrite na zadnjem sedežu in v prtljažniku odkrili štiri državljane Kitajske, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo.

Na meji prijeli 52 tujcev, Rusov je bilo znova največ

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 52 tujcev. Na območju krajev Rigonce, Jesenice, Dobova, Obrežje in Trnje so prijeli 25 državljanov Rusije, šest državljanov Turčije, šest državljanov Pakistana, štiri državljane Kube, šest državljanov Indije, dva državljana Iraka, državljana Bangladeša, državljana Sirije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja