Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
14.11.2022
14:23
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske postaje Brežice so med kontrolo prometa med 11. in 13. novembrom iz prometa izločili štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Pijani Martini

Dečno selo, Brežice

V petek okoli 12. ure je imel voznik osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Dečnem selu, v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk. Voznik, ki so ga ustavili v Brežicah in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je preizkus odklonil. Policisti bodo zoper njega bodo na sodišča naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za odklon preizkusa določa globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Bušeča vas, Globoko, Bukošek

V Bušeči vasi so v soboto ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišča naslovili obdolžilni predlog (globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk). V nedeljo je je v Globokem vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog (1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Vozil, ko ne bi smel

Policisti so kršitelju, ki so ga ustavili v Bukošku zasegli avtomobil, saj je vozil v času, ko mu je bilo zaradi kršitev odvzeto vozniško dovoljenje. Izrekli so mu globo v višini 1000 evrov in 18 kazenskih točk.

20-letnik v Tržišču brez vozniškega dovoljenja

Sevniški policisti so v noči na soboto med kontrolo prometa v Tržišču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja