Skip to main content
Petek, 12. april 2024
05.06.2023
13:54
Nesreča na Blanci, 3. junij 2023
Foto: PGD Sevnica
V sobotni nesreči pri hidroelektrarni Blanca sta se dve osebi poškodovali. S številke 112 so posredovali 61 klicev za nujno medicinsko pomoč.

Vikend na 112

Kača pod avtom

V petek ob 20.16 so na Cesti 4. julija v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote  Krško s tehničnim posegom odstranili kačo izpod osebnega vozila na parkirnem prostoru. Nekaj minut pozneje so ob 20.24 so v Pavlinovi ulici v Krškem s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem vozilu.

V čelnem trčenju dve osebi poškodovani

V soboto ob 10.43 sta v kraju Arto v občini Sevnica trčili osebni vozili. Cesta je bila dalj časa zaprta za ves promet, obvoz pa je bil urejen prek Dolnjega Brezovega po levem bregu Save. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili začetni požar na vozilu, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili baterije, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji, vlečni službi, cestni službi in pomagali reševalcem pri prenosu osebe do helikopterja ter zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Eno osebo so odpeljali v Brežice, drugo s helikopterjem v Celje

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so eno poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice, eno osebo pa je helikopter slovenske vojske z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljal v Splošno bolnišnico Celje.

Policisti uradno o nesreči pri Blanci

Pričel prehitevati avtodom in čelno trčil v avtomobil

V soboto ob 10.40 se je zgodila prometna nesreča na cesti pri naselju Impoljca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri Impoljci je pričel prehitevati avtodom, ki je vozil pred njim in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik.

25-letnika odpeljali s helikopterjem

Hudo poškodovanega 25-letnega voznika so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Celju, lažje poškodovanega 19-letnega povzročitelja pa so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti bodo zoper povzročitelja na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Meteorna voda v hiši

V nedeljo ob 14.52 so v Krški vasi v občini Brežice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Krška vas izčrpali meteorno vodo, ki je zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

61 pozivov za nujno medicinsko pomoč

Od petka do ponedeljka so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali 49 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica
krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi