Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
03.09.2023
15:21
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek in petek so policisti na meji s Hrvaško prijeli 657 tujcev brez ustreznih dokumentov, večino tujcev so prijeli na območju brežiške občine.

V četrtek in petek na meji prijeli 657 tujcev

V četrtek 364 tujcev

V četrtek so policisti na meji obravnavali 364 tujcev, ki so na nezakonit način prišli v Republiko Slovenijo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Velika večina je bila prijetih na območju Posavja, vse od Slovenske vasi, Obrežja do Rigonc in Dobove z okolico, trije pa v Bojancih na območju policijske postaje Črnomelj.

Srb prevažal štiri Turke

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v noči iz četrtka na petek na bencinskem servisu na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil 29-letni državljan Srbije. V postopku so ugotovili, da prevaža štiri državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avto so mu zasegli, njega pa pridržali. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V petek 293 tujcev

V petek so policisti obravnavali 293 državljanov tujih držav, ki ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Republiki Slovenije. Veliko večino so prijeli na območju Posavja, dva pa v Primostku na območju policijske postaje Metlika.

Srb z enajstimi Turki

V petek ob pol šestih so policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje na avtocestnem počivališču grič kontrolirali 33-letnega voznika iz Srbije, ki je vozil cestno terensko vozilo (SUV) bošnjaških tablic. Pri tem so ugotovili, da v avtu vozi 11 domnevnih državljanov Turčije ki ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji, med njimi je bilo pet otrok.

Policisti so 33-letniku odvzeli prostost in ga pridržali, postopek pa so prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe iz Obrežja, ki so ga kazensko ovadili in privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi