Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
09.06.2023
07:47
Foto: arhiv ePosavje
V nesreči v Dečnem selu pijani 68-letnik trčil v avtomobil 77-letnika. Povzročitelj nesreče se je huje poškodovala, lažje sta bila poškodovana voznik v drugem avtomobilu in njegova sopotnica.

68-letnik v avto 77-letnika

Ob 21.28 sta v naselju Dečno selo v Brežicah trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Vozil po levi

Brežiški policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 77-letni voznik. Povzročitelj se je v nesreči hudo poškodoval, 77-letni voznik in 73-letna potnica v njegovem vozilu pa sta utrpela lažje poškodbe.

Pijan povzročitelj huje poškodovan

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,16 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

22 nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

brežice
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice