Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
28.11.2022
12:31
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V petkovi nesreči pri Orehovcu poškodovana mladeniča, v dveh nesrečah na Raki in v Selah pri Dobovi pa trije napihali.

Nesreča pri Orehovcu

Policisti Policijske postaje Krško so bili v petek okoli 16. ure obveščeni o padcu motorista na območju Orehovca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Lažje poškodovano 18-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Motoristu, ki je vozil neregistriran motor, bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Oba udeleženca pod vplivom alkohola

V soboto nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Sel pri Dobovi. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 35-letni voznik, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trči v avtomobil 58-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da sta oba udeleženca nesreče pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, 58-letni voznik pa 0,58 miligramov. Policisti so jima zato odvzeli vozniški dovoljenji, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

22-letnik trčil v ograjo ob hiši in napihal

V noči na 26. 11. smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Rake. Policisti Policijske postaje Krško so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Policisti bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

kostanjevica na krki
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja