Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
28.03.2023
15:46
Policisti so v ponedeljek pri nadzoru meje prijeli 49 tujcev, v dveh primerih sta tujce spremljala sprovajalca, 11 Rusov so ulovili na avtobusu.

Dogodki na meji

Prevažal tri sodržavljane

Na avtocestnem počivališču Zaloke so policisti nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da državljan Kosova v vozilu prevaža še tri državljane Kosova, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Albanec prevažal Iračane

Črnomaljski policisti so okoli 20. ure v Ručetni vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal na makadamsko pot, kjer je ustavil. Policisti so ugotovili, da gre za državljana Albanije, ki je prevažal tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Dva tujca sta po ustavitvi vozila pobegnila, vendar so ju policisti izsledili in prijeli.

Sprovajalca pred preiskovalnega sodnika

Kriminalisti bodo državljana Kosova in državljana Albanije s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo, pravijo policisti.

29 na območju občine Brežice, 11 na Zalokah in tri pri Metliki

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 29 tujcev. Na območju krajev Dobova, Brežice, Obrežje in Rigonce so policisti izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, pet državljanov Maroka, šest državljanov Rusije, pet državljanov Turčije, dva državljana Kube, dva državljana Pakistana in državljana Sudana. Na območju Zaok so na avtobusu prijeli 11 državljanov Rusije in na območju Policijske postaje Metlika pri Rakovcu še dva državljana Bangladeša in državljana Afganistana. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

policija
krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam