Skip to main content
Petek, 22. september 2023
28.11.2022
18:03
Foto: arhiv ePosavje
Občan je dopoldnev v gozdu našel strelivo in bombe, gasilci so pomagali pri izvleki živali iz gnojne jame, popoldne pa še v naselju Podgorje ob Sevnični.

Ponedeljek v Posavju

V gozdu pehotno strelivo in ročne bombe

V ponedeljek ob 11.10 je pri naselju Ribnica v občini Brežice krajan v gozdu našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so na kraju varno uničili 70 kosov pehotnega streliva in pet ročnih bomb italijanske, avstrijske in jugoslovanske izdelave, ostanek iz 1. in 2. svetovne vojne.

Pomagali pri reševaju domače živali

Ob 14.44 so v Gradišču na Bizeljskem v občini Brežice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko s tehničnim posegom rešili domačo žival iz gnojne jame.

Pregreta peč

Ob 16.02 je v naselju Podgorje ob Sevnični v občini Sevnica, zaradi okvare na električni napeljavi prišlo do pregrevanja peči. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zabukovje so peč ohladili, pregledali okolico peči in dimnika ter prezračili prostore, prisoten je bil tudi dežurni električar Eletra Celje.

En nujni z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali poziv za nujno medicinsko pomoč.

brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi