Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.04.2023
12:26
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so na Drnovem ustavili italijanski avtomobil, ki ga je šofiral Albanec in prevažal štiri državljane Turčije. Pri nadzoru meje so prijeli še 71 tujcev.

V italijanskem avtu Albanec in štirje Turki

Ustavili so jih na Drnovem

Med opravljanjem nalog na območju Drnovega so policisti v noči na četrtek stavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Albanije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Albanca pridržali, postopki s turki še potekajo

Policisti so državljanu Albanije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo policisti.

Na meji prijeli 71 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 71 tujcev. Na območju naselij Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi in Slovenska vas so policisti izsledili in prijeli 28 državljanov Maroka, 13 državljanov Konga, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Nepala, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Rusije, štiri državljane Kube, štiri državljane Sirije in državljana Alžirije.

Največ je bilo Maročanov

Tudi s temi tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, policijski postopki še niso zaključeni.

državna meja
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi