Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
28.08.2023
17:40
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v Kapelah v noči iz petka na soboto obravnavali 20-letnega »znanca« iz Brezine, ki naj bi s pestmi večkrat udaril enega od gostov.

V Kapelah zapele pesti

16-letnico vklenili, da so lahko opravili postpoek

Policisti so ga izsledili in vklenili ter zaradi nadaljevanja kršitve v opitem stanju zanj odredili pridržanje. Med postopkom se je kršitelja oklenila 16-letnica in tako želela preprečiti policistom, da bi ga odpeljali v pridržanje. Policisti so tudi zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo za kratek čas vklenili, da so lahko 20-letnika odpeljali na hladno. Za 16-letnico bodo uvedli postopek o prekršku, za 20-letnika pa se bodo o ustreznem ukrepu odločili glede na stopnjo poškodb oškodovanca, ki ga je udaril.

Kasneje sta se sporekla še 38-letnik in 17-letnik

Policisti so morali posredovati še v sporu med 38-letnikom iz okolice Brežic in 17-letnikom iz okolice Novega mesta. 38-letnik je policistom prijavil 17-letnika, ki naj bi ga udaril v glavo. Med postopkom se 38-letnik ni pomiril in je skočil v 17-letnika. Da so lahko izpeljali postopek, so ga za kratek čas vklenili, pravijo policisti. Oba se morata sedaj izjasniti o dogajanju, saj bo od tega odvisno, ali bosta dobila plačilni nalog zaradi pretepa in neupoštevanja policistovih ukazov ali pa bo 17-letnik kazensko ovaden zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb, 38-letnik pa zaradi groženj.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja