Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
19.09.2023
11:46
Foto: arhiv ePosavje
Na Čatežu ob Savi prijeli državljana Hrvaške, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, v Trnovcu, na območju policijske postaje Metlika, pa državljana Belorusije, v kombiju s 15 Sirijci.

Na Čatežu ob Savi prijeli sprovajalca

V ponedeljek okoli 17. ure so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljan Belorusije v kombiju prevažal 15 državljanov Sirije

V noči iz ponedeljka na torek, 19. septembra so v Trnovcu, na območju policijske postaje Metlika kontrolirali voznika kombija Ford Transit madžarskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 25-letni državljan Belorusije v kombiju prevaža 15 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanu Hrvaške in državljanu Belorusije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še niso zaključeni.

Na meji prijeli še 121 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Mihalovec, Slovenska vas, Cirnik, Obrežje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 47 državljanov Afganistana, 29 državljanov Maroka, 21 državljanov Pakistana, šest državljanov Konga, pet državljanov Turčije, štiri državljane Indije, tri državljane Irana, tri državljane Kameruna, državljana Tunizije, državljana Kitajske in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci še potekajo.

mejni prehodi
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi