Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
14.12.2022
09:38
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so med kontrolo avtomobila v kovčku našli 170 prepovedanih petard, pri nezakonitem prehodu državne meje so izsledili in prijeli točno 100 tujcev. Tudi tokrat največ Rusov.

V na tovornjak naloženem avtomobilu našli 170 prepovedanih petard

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo v noči na sredo pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke BMW s prikolico za prevoz osebnih avtomobilov, na katerem je bil natovorjen VW polo. Policisti so med pregledom pola v kovčku našli in zasegli 170 prepovedanih petard. Zoper kršitelja so izvedli prekšrkovni postopek in izdali odločbo o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Prijeli 100 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje s torka na sredo prijeli 100 tujcev. Na območju krajev Rigonce in Obrežje so izsledili in prijeli 66 državljanov Rusije, 15 državljanov Indije, osem državljanov Sirije, pet državljanov Maroka, dva državljana Bangladeša, dva državljana Alžirije, državljana Nepala in državljana Šrilanke.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi