Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
23.05.2023
20:59
PGE Krško, intervencije v letu 2020
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci so v torek popoldne posredovali nekaj sto metrov stran od njihove enote. Policisti so s ponedeljka na torek pri nezakonitem prestopu meje prijeli 73 tujcev.

Požar na sušilnem stroju

V torek ob 16.58 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Tovarniški ulici v Krškem, kjer je prišlo do požara v čistilnem servisu na sušilnem stroju. Gasilci so požar pogasili, pregledali in prezračili prostore, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

Na meji prijeli 73 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 73 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Obrežje in Jesenice na Dolenjskem so izsledili in prijeli 12 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Pakistana, sedem državljanov Kube, sedem državljanov Sirije, sedem državljanov Kameruna, šest državljanov Iraka, šest državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Rusije, tri državljane Turčije, tri državljane Palestine, državljana Maroka in državljana Mongolije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Devet nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

krško
pge krško
državna meja
brežice

Pridružite se nam