Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
02.09.2022
12:35
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
S Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da so neznanci v noči iz srede na četrtek Krški vasi oropali 69-letnika. Policisti v Krški vasi obravnavajo tudi vlom in domnevajo, da gre za povezana dogodka

Zamaskirani neznanci oropali 69-letnika

V noči iz srede na četrtek so neznanci v Krški vasi oropali 69-letnika, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto. "Po prvih ugotovitvah policije (preiskava še poteka) so v garažo ob stanovanjski hiši vlomili trije zamaskirani neznanci. Ropot v priročnem skladišču je zbudil lastnika, ki je tam zalotil tri zamaskirance. Eden ga je pošprical z dražljivo snovjo, drugi udaril s palico in mu zlomil roko. Storilci so se nato razbežali, odnesli pa niso nič," navajajo v sporočilu.

Vlomili v nenaseljeno stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje

V zgodnjih jutranjih urah so na številko 113 poklicali lastniki hiše, prav tako iz Krške vasi, ki so opazili, da je bilo ponoči vlomljeno v nenaseljeno stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje. Pregledali so prostore in odnesli kardansko gred, motorno žago in meso iz skrinje. Vse to so našli pri kasnejšem ogledu, tako da so na koncu ugotovili, da so storilci odnesli le nekaj suhomesnatih izdelkov in gumijaste škornje. Skupna vrednost ukradenih izdelkov in ter poškodbe na vratih dveh objektov ocenjujejo na okoli tri tisoč evrov. Policisti domnevajo, da sta dogodka povezana in storilci zaradi zalotitve niso imeli časa odpeljali pripravljene ukradene predmete pod bližnjim kozolcem.

(Policijska uprava Novo mesto, eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi