Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
06.12.2022
08:06
Nesreča na policijski postaji Krško
Grafika: ePosavje.com
V Krškem so se zjutraj zaslišale sirene. Kot se je izkazalo pozneje, je v tragični nesreči na Policijski postaji Krško je življenje izgubil 24-letni policist. Več v nadaljevanju novice.

V nesreči s strelnim orožjem umrl 24-letni policist

KRŠKO V ponedeljkovem jutru, nekaj pred pol sedmo uro zjutraj je bilo, so se v Krškem zaslišale sirene. S Policijske uprave Novo mesto pred zgodaj dopoldne sporočili, da je v tragični nesreči umrl 24-letni policist Policijske postaje Krško.

Nesreča se je zgodila na policijski postaji

"Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes, v prostorih omenjene policijske postaje," pravijo v sporočilu in dodajajo, "svojcem in vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, v teh težkih trenutkih nudimo vso potrebno podporo in psihološko pomoč."

"Izgubili smo mladega policista na začetku svoje kariere"

"Slovenska policija se je danes zjutraj zavila v črnino. Izgubili smo mladega policista na začetku svoje kariere in zaradi vsega tega je organizacija v šoku. V življenju sem videl že marsikaj, mislim sem, da sem pripravlje na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega. Šok za vodstvo, šok za policijo, šok za policiste. Ne znamo si predstavljati, samo domnevamo lahko kakšna čustva preverjajo svojce. Vemo, da so sodelavci potrti in če se po najboljših  možnih močeh poskušamo pomagati," je povedal vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

"Za posledicami dogodka je umrl njegov najboljši prijatelj"

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije je izpostavil, "da je nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mladi policist, še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov najboljši prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne moremo povedati. Je pa dejstvo, da sta oba policista šla skozi usposabljanje tako kot vsi policisti doslej. Globoko sočustvujemo s svojci in njim, prijateljem in sodelavcem nudimo vso psihološko pomoč. Stali jim bomo ob strani do zadnjega."

Nadzor nad opravljanjem določenih nalog na Policijski upravi Novo mesto

"Zavedamo se, da nobena beseda ne bo obudila tega mladega življenja," je povedal in dodal, da je v okviru postopka korektno sodelujejo s posebnim oddelkom specializiranega tožilstva, sam pa je odredil nadzor nad opravljanjem določenih nalog na Policijski upravi Novo mesto.

Tragična nesreča na krški policijski postaji

Tudi drugi policist je v zdravniški oskrbi

Tragičen dogodek v garderobi

Direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin je dodal, "da je bil nekaj pred 6. uro obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško. Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do uporabe strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Sodelavci so mu poskušali pomagati s postopki, prišli so reševalci in upali smo, da se bo srečno končalo."

"Upali smo, da se bo srečno končalo"

Kot je nadaljeval, "so bili ob 7. uri in 12 minut obveščeni, da je sodelavec izgubil boj z življenjem. Stopili smo v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč. Tudi sam ob tej priložnosti izrekam isrekno in globoko sožalje svojcem, sodelavcem na policijski postaji in policijski upravi."

Policista nista bila domačina

V tragičnem dogodku udeležena policista nista domačina, sta z območja drugih policijskih uprav, na Policijski postaji Krško pa sta z delom pričela 1. oktobra letos. "Podrobnosti nam niso znane, interes policije je, da bomo izvedeli, kaj točno je šlo narobe." In kot je še povedal Ogulin, je tudi 21-letni policist je v zdravniški oskrbi. "Ne moremo govoriti, da je prišlo do nesreče pri rokovanju z orožjem. Vemo, da je prišlo do nesreče pri sprožitvi orožja."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Poteka intenzivna preiskava okoliščin dogodka

Na Policijski postaji Krško poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka. V sporočilu še pravijo, "da se bosta vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije mag. Boštjan Lindav in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin se bosta v kratkem sestala z družino preminulega in ji izrekla iskreno sožalje ter podporo." Kasneje bosta pred policijsko postajo podala tudi izjavo za javnost.

krško
policija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi