Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sobota, 26. november 2022
19.07.2021
06:42
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljek brez električne energije pri Pišecah, v brežiški občini dve zapori cest - pri Babičkem dolu in Gornji Pirošici.

V ponedeljek brez elektrike pri Pišecah, v brežiški občini dve zapori

Elektrika

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo v ponedeljek, 19. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje Pišece Orehovec, nizkonapetostno omrežje – Predislavec med 8. in 12.30 uro.

Ceste

Občina Brežice obvešča o popolni zapori LC 024421 – Babički dol – SV. Janez, od km 0,522 do 1,090 od 19. julija do 14. avgusta 2021 zaradi obnove vozišča, zaradi modernizacije odseka cestnega telesa pa bo med 19. julijem in 30. avgustom popolnoma zaprta cesta LC 024063 – Boršt – G. Pirošica, od km 0,200 do 1,200 od 19.7.2021 do 30.8.2021

NMP Krško, rešilec 112

V nedeljo tri nesreče

Pri Obrežju nova nesreča

V nedeljo zjutraj so ob 6.55 na avtocesti pri Obrežju trčila štiri osebna vozila. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator na enem vozilu in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice, ki so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

S ceste

Ob 11.59 je na cesti Boštanj–Mokronog pri Jelovcu osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovani osebi, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa, postavili vozilo na kolesa in ga izvlekli na cestišče ter vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

Padel z motorjem

Ob 14.42 se je v Boštanju, občina Sevnica, pri padcu z motorjem poškodoval občan. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Maček v jašku

Ob 18.52 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cesti krških žrtev v Krškem iz meteornega jaška rešili mačka.

Prejšnji teden 23 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili triindvajset izrednih dogodkov, od tega deset v občini Krško, pet v občini Brežice, sedem v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 12 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

elektro celje
obvestila
krško
brežice

Pridružite se nam