Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
16.10.2023
14:51
Policisti so v obdobju med 13. in 16. oktobrom 2023, prijeli skupno 302 tujca, ki so nedovoljeni prehajali državno mejo. Največ so jih prijeli v Posavju (263), prav tako so prijeli dva sprovajalca.

Španec prevažal pet Iračanov

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja v četrtek, 13. oktobra 2023, okoli 16. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Španije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljan Bosne in Hercegovine s tremi Turki

V nedeljo, 15. oktobra, nekaj pred 12. uro so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW Taigo hrvaških registrskih oznak. 23-letni državljan Bosne in Hercegovine je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

V Posavju prijeli 263 tujcev, v Črnomlju in Metliki še 39

Policisti so med 13. in 16. oktobrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Podvinje, Jereslavec) izsledili in prijeli 141 državljanov Afganistana, 20 državljanov Nepala, 18 državljanov Pakistana, 17 državljanov Konga, deset državljanov Rusije, 11 državljanov Sierra Leone, deset državljanov Bangladeša, devet državljanov Maroka, sedem državljanov Šrilanke, šest državljanov Indije, pet državljanov Turčije, tri državljane Sirije, dva državljana Gvineje, dva državljana Gane, državljana Irana in državljana Nigerije.

Na območju policijske postaje Črnomelj (Adlešiči, Učakovci, Preloka, Žuniči) so prijeli 17 državljanov Maroka, deset državljanov Afganistana in tri državljane Iraka in na območju policijske postaje Metlika osem državljanov Irana in državljana Afganistana.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja