Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
23.10.2023
14:39
Državna meja, Schengen
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v Posavju obravnavali 51-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije in državljana Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Romun v vozilu s štirimi Sirijcimi in Iračanom

V noči s sobote, 21., na nedeljo, 22. oktobra 2023, so v Rigoncah ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 318 nemških registrskih oznak. 51-letni državljan Romunije je prevažal štiri državljane Sirije in državljana Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Med vikendom v Posavju prijeli 297 tujcev

Policisti so med 20. in 23. oktobrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Kapele, Ponikve, Loče, Jereslavec) izsledili in prijeli 123 državljanov Afganistana, 29 državljanov Pakistana, 29 državljanov Indije, 19 državljanov Sierra Leone, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, osem državljanov Konga, sedem državljanov Kitajske, pet državljanov Libije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, tri državljane Nigerije, tri državljane Eritreje, dva državljana Burundija, dva državljana Gvineje, državljana Palestine in državljana Kameruna.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
migranti
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja