Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
07.06.2023
07:44
Foto: arhiv ePosavje
V torek na območju Šentjanža neurje, v Spodnjih Vodalah v noči na sredo voznik s ceste v drevo.

Torek v Posavju

Neurje na območju Šentjanža

V torek ob 16.54 so se na območju Šentjanža v občini Sevnica zaradi neurja in večje količine meteornih voda zamašili propusti na več lokacijah v smeri Osredka in Kala. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjanž so sprostili propuste, čistili cestišča od nanosov blata, kamenja in vejevja ter usmerjali promet. Na kraju so bili prisotni tudi dežurni vzdrževalci cest.

S ceste v drevo

V noči s torka na sredo se je ob 0.45 na lokalni cesti v naselju Spodnje Vodale v občini Sevnica zgodila prometna nesreča, ko se je voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem in prizorišče nesreče razsvetlili. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so voznika ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto.

31-letnik izgubil oblast nad vozilom

Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Reševalci so lažje poškodovanega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Štirje pozivi z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi