Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
03.11.2022
08:04
Foto: arhiv ePosavje
V sredo v Posavju tri intervencije. Krški poklicni gasilci so posredovali v Humekovi ulici in na Zdolah, sevniški gasilci so na Okroglicah uničili gnezdo sršenov.

V sredo tri intervencije

Iz tovornjaka izteklo olje

V sredo ob 10.15 je na Humekovi ulici v Krškem iz tovornega vozila iztekalo hidravlično olje. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili nadaljnje iztekanje, že izteklo olje pa so posuli z vpojnimi sredstvi in onesnaženo površino počistili.

Delovna nesreča na Zdolah

Ob 13.29 je v naselju Zdole v občini Krško pri opravljanju kmetijskih opravil traktorski priključek stisnil občana. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, ukleščenega občana s tehničnim posegom rešili in ga predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči Krško. Reševalci so občana po nudenju prve pomoči predali v domačo oskrbo, obveščene so bile pristojne službe.

Sršeni

Zadnja sredina intervencija je bila nekaj pred 17. uro. Ob 16.59 so namreč v naselju Okroglice v občini Sevnica gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s stanovanjskega objekta odstranili sršene.

NMP Sevnica, rešilec

Sedem pozivov, dve naročili

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

krško
pge krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja