Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
15.09.2022
10:22
Nesreča v Straži pri Raki
Grafika: ePosavje.com
V Straži pri Raki se je v sredo popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla motorist in peška. Tragedija na krških cestah.

Nesreča v Straži pri Raki

 

(20:05) Lani na območju Policijske uprave Novo mesto v nesrečah 10 mrtvih

Na območju Policijske uprave Novo mesto je lani v devetih prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 10 oseb, od tega po dva udeleženca na območju policijskih postaj Sevnica in Brežice, ena udeležena oseba je umrla v nesreči na območju Policijske postaje Krško. V zadnjem desetletju je bilo najbolj črno leto 2013, ko je v prometnih nesrečah umrlo 18 udeležencev. Prav v tem letu je bilo tudi največ preminulih na območju Policijske postaje Krško, umrli so štirje udeleženci prometnih nesreč.

(18:34) 25-letni motorist zadel 79-letno peško

Nekaj pred poltretjo uro popoldne so policisti na številki 113 v operativno-komunikacijskem centru novomeške policijske uprave prejeli klic o prometni nesreči motorista v bližini naselja Straža pri Raki. Na kraj so napotili krške policisti in novomeške prometne policiste, regijski center za obveščanje pa je na kraj napotil krške poklicne gasilce in krške reševalce.

Posledice trka tako hude, da sta oba umrla na kraju nesreč

Po prvih ugotovitvah z ogleda je 25-letni motorist med vožnjo proti Veliki vasi zadel 79-letno peško. Posledice silovitega trka so bile tako hude, da jima reševalci in zdravnik niso mogli več pomagati in sta oba umrla na kraju. Policisti dodajajo, da je bil motorist sicer v polni motoristični opremi.

Preiskava nesreče še ni zaključena

Policisti so o dogodku obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, zaradi ogleda pa je bila cesta Raka – Velika vas pri Straži pri Raki zaprta do 17.45 ure. Preiskava okoliščin nesreče še ni zaključena, še dodajajo.

(17:03) Huda nesreča v Straži pri Raki

Nekaj pred pol tretjo uro se je na glavni cesti Velika vas - Straža pri Raki v občini Krško zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Iz objave Regijskega centra za obveščanje Brežice lahko razberemo, da je ob 14. uri in 26 minut motorno kolo zbil pešca.

Dve osebi umrli

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, posredovali so tudi reševalci nujne medicinske pomoči Krško. V objavi še pišejo, da sta v nesreči poškodovani osebi preminuli na kraju.

(17:08) Cesta je zaprta za ves promet

Glavna cesta je zaradi ogleda kraja tragičnega dogodka zaprta v blagem levem ovinku pred Stražo pri Raki. 

Intervencija v Brežicah

V sredo ob 14.06 so na Jurčičevi ulici v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice ob prisotnosti policistov odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice v stanovanje, kjer se je nahajala mrtva oseba.

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja