Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
04.10.2023
10:23
Policija, mejni prehodi
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti na številki 113 so sprejeli 261 klicev, od tega je bilo 88 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje.

Prijeli 192 tujih državljanov

V zadnjih 24-tih urah so policisti obravnavali 192 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večino so prijeli na območju Posavja, razen šestih, ki so jih črnomaljski policisti popoldne prijeli v Žuničih. Slednji naj bi bili iz Maroka. Postopki z njimi še niso zaključeni.

V kombiju prevažal dvanajst državljanov Turčije

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so na bencinskem servisu na Obrežju kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. V postopku so ugotovili, da ima v vozilu dvanajst državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 46-letniku so odvzeli prostost in zasegli kombi, postopek pa so prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe.

V avtomobilu s šestimi državljani Turčije

V torek, 3. oktobra 2023, nekaj pred enajsto uro zvečer so policisti iste enote kontrolirali še osebni avtomobil švicarskih tablic, ki ga je vozil 50-letni državljan Ukrajine. Ugotovili so, da vozi šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Avto so mu zasegli, njega pridržali, postopek pa so prevzeli policisti policijske postaje Brežice.

Prijeli državljana Bosne in Hercegovine za katerim je bila razpisana tiralica

Metliški policisti na kontrolni točki v Trnovcu zjutraj kontrolirali sumljiv minibus. Pri kontroli potnika, 39-letnega državljana Bosne in Hercegovine, so ugotovili, da so ljubljanski policisti zanj razpisali tiralico. 39-letniku so odvzeli prostost in ga privedli na okrožno sodišče v Ljubljani.

mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi