Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
13.09.2023
11:12
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so pri nadzoru meje v torek prijeli 267 tujcev, večino na območju občine Brežice, dva Turka so prijeli v Sevnici.

35-letni državljan BiH prevažal šest Kitajcev

V torek nekaj po 21. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika kombija registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Prijeli 267 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 265 tujcev. Na območju naselij Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Obrežje in Jesenice na Dolenjskem so prijeli 201 državljana Afganistana, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Sirije, pet državljanov Turčije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Burundija, tri državljane Alžirije, tri državljane Konga, dva državljana Gvineje, dva državljana Rusije, državljana Palestine, državljana Senegala in državljana Slonokoščene obale. Na območju Sevnice so policisti prijeli dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi