Skip to main content
Torek, 5. december 2023
28.09.2023
15:06
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v torek, 26. septembra 2023, obravnavali 129 tujcev, v sredo, 27. septembra, pa 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo.

V torek obravnavali 129 tujcev ...

Policisti so obravnavali 129 tujcev, ki so na nezakonit način pretopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Rigonce, Obrežje, Loče, Mihalovec, Jereslavec, Brežice, Drnovo).

Prijeli Turka s štirimi sorodniki

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v torek, 26. septembra, zjutraj na avtocestnem počivališču Starine kontrolirali vozilo Audi s francoskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 42-letni državljan Turčije. S seboj je peljal še štiri sorodnike, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Voznika so oglobili, tujce pa odpeljali v postopek na policijsko postajo.

Romun v vozilu s petimi Turki

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na Drnovem kontrolirali 42-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije. V postopku so ugotovili, da prevaža pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. 42-letnika so pridržali, postopek s tujci pa so prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe.

... v sredo pa 174, iskalna akcija ob avtocesti

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so ob pol desetih dopoldne med Dobruško vasjo in Kronovim z modro lučjo in sireno ustavljali dva sumljiva polno naložena avtomobila hrvaških tablic. Voznik prvega avtomobila je v bližini Bele cerkve ustavil na odstavnem pasu, nato pa preskočil varovalno ograjo in zbežal v gozd (v avtu pa je ostalo devet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo). Operativno komunikacijski center novomeške policijske uprave je za iskanje dodatno angažiral še policiste iz Šentjerneja, Novega mesta, Trebnjega in vodnike službenih psov, prav tako pa o bežečem drugem vozilu obvestil ljubljanski operativno-komunikacijski center. V obsežni iskalni akciji je slabo uro po dogodku policist – vodnik službenega psa izsledil 27-letnega državljana Kosova, ki je vozil prvi avto. 27-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

Drugo vozilo so trebanjski policisti ustavljali na avtocesti, nakar je voznik med Trebnjem in Bičem sunkovito zapeljal na levi prometni pas, se ustavil in zbežal. Nekaj minut po sedmi zvečer so prometni policisti prijeli pri Velikem Gabru 22-letnega voznika, državljana Kosova, prijeli, ga vklenili in odpeljali v pridržanje. V avtu je vozil šest tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo (državljani Turčije).

Obe vozili so zasegli, oba voznika kazensko ovadili, postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Sprovajalec na Libni zbežal v gozd

Krški policisti so nekaj pred poldnevu na Libni opazili sumljivo vozilo hrvaških tablic, ki je bilo polno oseb. Ko so ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno, je voznik pospešil s hitrostjo vožnje, nato pa ustavil in zbežal v gozd. V vozilu je ostalo šest tujcev, državljanov Turčije, ki so jih v postopek prevzeli brežiški policisti. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na kraj je bilo napoteno večje število policistov iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, vodnikov službenih psov in državne specializirane enote za nadzor državne meje. Kljub intenzivnemu iskanju, pri katerem so območje pregledovali tudi z dronom, voznik oziroma osumljenec še ni bil izsleden. Aktivnosti na terenu še potekajo.

Pobegli osumljenec naj bi bil velik okoli 170 cm, čokate postave, kratko postrižen, oblečen v zeleno, olivno zeleno majico s kratkimi rokavi in v dolgih hlačah podobne barve.  

Postopki s tujci še niso zaključeni.

mejni prehodi
policija
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja