Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
29.11.2022
14:19
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Ste se v ponedeljek popoldne slučajno vozili med Kronovim in Dolenjo vas v okolici Novega mesta? Vas je v oviral voznik rdeče alfe? Policisti pozivajo, da se jim oglasite.

Vas je oviral voznik rdeče alfe?

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v ponedeljek med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost.

Na Otočcu ustavil sredi ceste

Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo.

Prijeli 20-letnika in 54-letnika

Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 

Ste bili včeraj popoldne med Kronovim in Dolenjo vasjo? Pokličite policiste

Novomeški krimininalisti so ugotovili identiteto pobeglega voznika, gre za 35-letnega osumljeca iz okolice Novega mesta. Policisti pozivajo vse, ki so bili včeraj med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo - Otočec - Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi