Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
22.01.2024
07:31
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Vozilo zdrsnilo s cestišča

V petek, 19. januarja 2024, ob 18.08 v naselju Sremič mestna občina Krško je osebno vozilo zdrsnilo iz zasneženega cestišča. Gasilci poklicne gasilske enote (PGE) Krško so zavarovali kraj, preprečili nadaljnji zdrs vozila in zimski služni pomagali vozilo postaviti na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Gasilci pomagali odpreti vozili

V soboto, 20. januarja 2024, ob 7.37 so na Cesti 4. julija v Krškem, gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila.

Ob 8.20 pa so na Trški Gori gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem vozilu, ki se je med čiščenjem ledu zaklenilo.

PGD Cerina pomagali pri prenosu obolele osebe

Ob 13.49 so na Čatežu ob Savi reševalci nujne medicinske pomoči (NMP) Brežice potrebovali pomoč pri prenosu obolele osebe. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cerina in reševalci so s skupnimi močmi obolelo osebo po zelo zahtevnem terenu prenesli do reševalnega vozila. Občan je bil prepeljan v Urgentni center Brežice.

Nenapovedana prekinitev oskrbe z električno energijo

V soboto, 20. januarja 2024, v dopoldanskih urah je prišlo do izpada daljnovoda v delu občine Krško. Brez oskrbe z električno energijo so ostali odjemalci na območju naselij Straža pri Raki, Ravni, Nova Gora in Senuše. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektra Celje.

Snegolom

V petek, 19. decembra 2024, se je zaradi obilnega sneženja tekom dne na območju Posavja na ceste podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci cestnega in komunalnih podjetij.

Z avtolestvijo pomagali očistiti sneg s strehe ...

Ob 9.48 so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci PGE Krško s pomočjo avtolestve očistili sneg s pokritega objekta za šport.

... in odstranili več podrtih dreves

Ob 15.58 so na relaciji Brestanica-Anže-Kostanjek-Zdole gasilci PGE Krško s pomočjo avtolestve odstranili več podrtih dreves.

Ob 12.17 so gasilci PGD Boštanj v Vrhu in Apneniku pri Boštanju odstranili več podrtih dreves.

gasilci
elektrika
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja