Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
18.03.2024
10:28
Foto: ePosavje.com
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, dva v občini Brežice in enega v občini Sevnica.

Gradbeni stroj zapeljal s ceste

V petek, 15. marca 2024, ob 14.19 je v naselju Breg, s ceste zapeljal in se prevrnil gradbeni stroj. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, prečrpali gorivo, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem in pomoč pri postavitvi delovnega stroja na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči (NMP) Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

V Dobovi gorel potniški vagon

Ob 22.57 je na železniški postaji v Dobovi, gorelo v potniškem vagonu. Posredovali so gasilci PGD Mihalovec in PGD Veliki Obrež, ki so požar pogasili.

S strehe rešili mačka

V soboto, 16. marca 2024, ob 7.48 so v Dolenji vasi pri Krškem, gasilci poklicne gasilske enote (PGE) Krško z uporabo avto lestve rešili mačka iz streha stanovanjskega objekta

Delovna nesreča v Mihalovcu

Ob 15.40 se je v naselju Mihalovec v občini Brežice poškodoval delavec. Reševalci NMP Brežice so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

 

gasilci
požar
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja