Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
03.07.2023
07:58
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka so na Regijskem centru za obveščanje Brežice zabeležili tri požare, gasilci so v soboto po neurju posredovali v Sevnici in na Vihrah.

Trije požari

V petek ob 22.04 je v bližini romskega naselja Kerinov Grm, občina Krško, gorelo strnišče. Gasilci Pokliicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog so požar na površini 200 kvadratnih metrov pogasili. Slabo uro pozneje so ob 22.57 posredovali še drugič, ko je tam gorelo strnišče na dveh lokacijah. Gasilci so požar v skupni izmeri 175 kvadratnih metrov pogasili.

Sobotno deževje

V soboto ob 19.07 je mesto Sevnica zajelo neurje z močnimi padavinami. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so tako črpali vodo iz stanovanjskih in poslovnih prostorov na Trgu svobode in na dveh mestih na Kvedrovi in Prešernovi cesti. Ob 18.30 je v naselju Vihre v občini Krško zaradi močnega naliva voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vihre.

Na Borštu našli dve bombi, granato, mino in strelivo

V nedeljo ob 7.17 so v reki Krki pri Borštu v občini Brežice našli več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadniki Državne enote pred NUS Dolenjske, Zahodnoštajerske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so letalsko bombo, ročno bombo, topovske granate, minometne mine in strelivo, vse izdelave iz obdobja II. svetovne vojne odstranili in uničili na varnem kraju.

Junija v Posaju 45 izrednih dogodkov

V preteklem mesecu so na območju Posavja zabeležili 45 izrednih dogodkov, od tega dvajset v občini Krško, enajst v občini Sevnica, trinajst v občini Brežice in enega v občini Kostanjevica na Krki.

62 pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 62 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja