Skip to main content
V Posavju 13° C Četrtek, 23. marec 2023
03.03.2023
13:46
Nesreča na Zalokah
Foto: arhiv ePosavje
V začetku decembra smo poročali o hudi prometni nesreči na avtocesti pri Zalokah, ko je voznik avtomobila trčil v zadnji del avtomobila. Policisti so razkrili vzrok.

Niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč, pravijo policisti

KRŠKO S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je decembrska nesreča na avtocesti pri Zalokah zgodila zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja voznika in ne zaradi posledice prometne nesreče. Kot pravijo, se je 7. decembra zgodila prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Obrežju, pri počivališču Zaloke. Takrat je 62-letni voznik osebnega avtomobila na pospeševalnem pasu silovito trčil v zadnji del tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče.

Še dve nesreči s potrditvijo

Novomeški prometniki so 16. januarja na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju pri izvozu za Novo mesto obravnavali nesrečo, ko je voznik tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. Reševalci so ugotovili, da je voznik umrl na kraju nesreče. Istega dne je pri Škrjančah pri Novem mestu 45-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, z vozilom obstal v jarku in umrl na kraju nesreče.

Opravili obdukcije

Policisti pravijo, da so pristojne službe v vseh treh primerih opravile obdukcije in ugotovili, da vozniki niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč. "Smrt je bila posledica poslabšanja zdravstvenega stanja," dodajajo.

NMP Krško, rešilec 112

Letos še brez smrtnih žrtev. Naj tako tudi ostane!

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti v letu 2022 obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je umrlo devet ljudi. Letos na naših cestah ni bilo smrtnih žrtev zaradi prometnih nesreč.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi