Skip to main content
Torek, 16. april 2024
03.09.2023
21:30
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
V noči iz petka na soboto, okoli druge ure, so policisti v Krškem opazili sumljivo vozilo kmalu zatem, ko so bili obveščeni o sprožitvi vlomnega alarma v trgovskem centru v Leskovcu pri Krškem.

Beg se je končal pri Hrvaškem Brodu

Iz avta vrgli še rezervno kolo

Potem, ko so potniki vozila opazili policiste, so začeli z veliko hitrostjo voziti v smeri Smednika. Operativno-komunikacijski center je vpoklical patrulje širšega območja Krškega in Šentjerneja, kriminaliste, prometne policiste in vodnike službenih psov. Vozilo je imelo dvignjeno vrata prtljažnika, skozi katera so potniki med vožnjo odmetavali različne predmete, nazadnje tudi so pred policijsko vozilo vrgli tudi rezervno kolo. Policisti so se uspeli oviram ogniti in jih poskusili ustaviti, a sirene in modre luči niso upoštevali.

Pri Zameškem policisti vrgli "stingerja"

Divja vožnja se je nadaljevali v okolici Smednika, Gmajne in Zameškega, kjer so policisti iz Šentjerneja čez vozišče vrgli bodičasti trak »stinger«, ki je prisilil voznika vozila, da je zaradi praznih pnevmatik ustavil v bližini Hrvaškega Broda. Tam je iz vozila zbežalo več oseb, policisti so osumljence iskali s službenimi psi in dronom, a so se jim zaenkrat uspeli izmuzniti.

Pripravili nakradeno, a jih je pregnal alarm

Vozilo Renault Scenic, s katerim so bežali, so policisti zasegli. Lastnica vozila iz Mihovice pri Šentjerneju je policistom povedala, da je mislila, da je vozilo - sicer veljavno registrirano - doma, pa očitno ni bilo). Z ogledom kraja vloma so policisti hkrati ugotovili, da osumljenci dejanja niso uspeli dokončati, saj niso uspeli odnesti, kar so si pripravili – domnevajo, da jih je pregnal alarm, nato so jih zaposlili še policisti. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo primera, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja