Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
22.11.2023
11:34
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev.

Mladoletniku zasegli prepovedane petarde

Sevniški policisti so v torek, 21. novembra 2023, nekaj pred 20. uro med kontrolo prometa v naselju Celine ustavili voznika mopeda. Med postopkom so mladoletnemu vozniku zasegli 646 različnih prepovedanih petard kategorije F2. Zoper mladoletnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Ta določa, da se z globo od 400 do 1.200 evrov za prekršek kaznuje posameznik oziroma fizična oseba, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke kategorije F2 ali F3. O kršitvah mladoletnika so obvestili tudi starše.

"Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, nelagodje in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da kršitelji prepovedane pirotehnične izdelke pogosto nabavljajo pri preprodajalcih, na črnem trgu ali preko spleta. Zaradi uporabe teh izdelkov pa je že prihajalo do poškodb, tudi hudih. Policisti bodo tudi v naslednjem mesecu pozorni na posest in uporabo prepovedanih in motečih pirotehničnih izdelkov. Izvajali bodo poostrene nadzore in zoper kršitelje dosledno ukrepali," so zapisali na policiji.

Pešec na avtocesti ponoči ustavljal promet

V noči s torka na sredo, 22. novembra 2023, so bili policisti obveščeni o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi na avtocesti pri priključku Brežice v smeri proti Ljubljani hodil po vozišču in ustavljal promet. Policisti prometne policijske postaje Novo mesto so se takoj odzvali, neodgovornega moškega izsledili in pospremili z vozišča. Ugotovili so, da gre za 39-letnega kršitelja iz Novega mesta. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

policija
avtocesta
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja